Vier maanden en rijverbod voor dodelijk ongeval van voetganger in Zonnebeke

Een vrouw van 50 uit Moeskroen is veroordeeld voor het dodelijk ongeval dat ze in 2012 veroorzaakte in Zonnebeke.


Maureen D. (50) uit Moeskroen gaf toe dat ze de voetganger niet had gezien toen ze op 3 december 2012 in de Ieperstraat in Zonnebeke Laurent Vandenberghe (82) aanreed op het zebrapad. De man werd nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar is daar overleden.

Het slachtoffer bezocht even voordien nog zijn vrouw in het Ieperse ziekenhuis. Hij stapte bij zijn thuiskomst van de bus en bij het oversteken op het zebrapad werd de bejaarde man gegrepen door de Peugeot van Maureen D. De hulpdiensten brachten hem nog naar het ziekenhuis, maar daar liet de man het leven. De vrouw gaf toe in de fout te zijn gegaan, maar haar raadsman merkte toch op dat de omstandigheden op het moment van de aanrijding niet goed waren. De verdediging verwees naar het slechte weer en de mindere zichtbaarheid op het moment van de feiten.

“De zichtbaarheid was wel goed”

Meester Lieven Capoen, die een burgerlijke partij vertegenwoordigde, repliceerde. “Men betwist zijn schuld niet, maar wil blijkbaar toch bepaalde zaken verschuiven naar de voetganger. De zichtbaarheid was goed en er is de duidelijke verklaring van de automobiliste,” aldus de advocaat.

Maureen D. werd veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel, een effectieve boete van 300 euro en twee maanden rijverbod, ook effectief.

(HV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.