Vier gewonden na woningbrand in Deerlijk, bejaarde vrouw is er erg aan toe

Redactie KW

Nog vier andere personen werden ook naar het ziekenhuis gebracht. Dat bevestigt persofficier Chris Deryckere van hulpverleningszone Fluvia.

Omstreeks 19.30 uur brak brand uit in de badkamer in de Deerlijkse woning. Een vrouw die aanwezig was in een aanpalende slaapkamer, raakte ernstig verwond. Zij werd onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht.

Het was rond 19.30 uur dat de brandweerposten van Vichte en Zwevegem werden opgeroepen voor de woningbrand in de Otegemstraat in Sint-Lodewijk Deerlijk. “Ik kwam net thuis van een zwemuitstapje met mijn vriendin en zag dat er nogal wat rook in de straat hing”, vertelt een buurmeisje. “Ik zag ook twee passanten die probeerden de woning te betreden om hulp te bieden. Het waren ook die mensen die de hulpdiensten hebben verwittigd. Het bleek ook dat de bejaarde buurvrouw nog in de woning was en zich niet meer kon redden.”

De zoon van de bejaarde vrouw en zijn vriendin waren achteraan in een kleine loods bezig met de kippen en hadden nog niks opgemerkt. Ondertussen hadden buren de bluswerken aangevat met snelblussers. Toen de zoon gealarmeerd werd, trok hij de woning binnen en probeerde hij zijn moeder te redden. Daarbij liep hij zelf brandwonden op. Zijn vriendin verkeerde in shock.

Ondertussen waren de eerste politiepatrouilles aangekomen. De agenten gingen ook de woning binnen om het slachtoffer te redden. De agent die de vrouw naar buiten kon , werd met rookintoxicatie naar het ziekenhuis afgevoerd. Ook een voorbijganger die wilde helpen, werd gewond.

De bejaarde vrouw was er erg aan toe en diende ter plaatse gereanimeerd te worden. Ze werd ernstig gewond onder MUG-begeleiding naar het ziekenhuis overgebracht.

(GVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.