VIDEO Voorbijganger haalt bejaarde inwoner uit brandende woning in Desselgem

Redactie KW

In de Meelstraat in Desselgem ontstond woensdagochtend brand in een woning.

Woensdagmorgen zijn twee gewonden gevallen bij een uitslaande woningbrand in de Meelstraat in Desselgem. Het was een voorbijganger die even voor vijf uur het vuur opmerkte toen hij met de fiets voorbijkwam en de hulpdiensten alarmeerde.

De voorbijganger kon de bejaarde bewoners tijdig het huis uit helpen. Hij heeft de deur ingestampt en de bedlegerige dame in haar rolstoel naar buiten gebracht. “De bewoners en de reddende engel werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht omdat ze door de rook bevangen werden”, zegt persofficier Michaël Vanden Heede van politiezone Mira. Ze werden meegenomen voor een controle maar bleken bitter weinig te mankeren.

Twee mensen werden naar het ziekenhuis overgebracht
Twee mensen werden naar het ziekenhuis overgebracht© NSK

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al hoog uit de woning. Ook een naastgelegen pand werd even bedreigd door de vlammen. Bij de bluswerkzaamheden kreeg de brandweerpost Waregem de hulp van hun collega’s van Deerlijk en Zwevegem.

Vuur ontstaan door smeulende stoel naast kachel

Het parket laat weten dat het vuur ontstaan is doordat een stoel, die vlakbij een kachel stond, is beginnen smeulen. Het koppel, dat erg afgezonderd leefde en met niemand contact had, verzamelde vanalles. Ze hadden ook verschillende kachels en verbrandden hun afval allemaal zelf.

(NSK/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier