VIDEO Oud goederenstation Ieper vernield door brand, Maggie blijft intact

Redactie KW

In de nacht van maandag op dinsdag heeft een zware brand gewoed in het voormalige goederenstation in Ieper.

Dinsdagochtend zijn nog twee brandweerwagens en een zestal brandweerlui ter plaatse, enkel voor het nablussen. Dat meldt de Ieperse brandweer.

Niet ver van huis alles wegGeplaatst door Gobert Gobert op maandag 30 november 2015

VIDEO Oud goederenstation Ieper vernield door brand, Maggie blijft intact

Het vuur woedde in de goederenloods aan het kruispunt tussen de Dikkebusseweg en de Oudstrijderslaan in Ieper. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al door het dak. Het oude goederenstation werd niet meer gebruikt en zou afgebroken worden door het stadsbestuur, om in extra parking te kunnen voorzien. “Om 1.30 uur kregen we een oproep dat er een uitslaande brand was in het oud goederenstation”, laat de Ieperse brandweer weten. “Bij onze aankomst is het gebouw ingestort. Na twee uur blussen hadden we het vuur onder controle. Door de houten dakconstructie kon het vuur zo hevig woeden. Het goederenstation stond leeg en niemand raakte gewond.” Rond 8 uur keerde de brandweer terug naar de kazerne.

Oude loods station Ieper Wakker geworden van rookgeurGeplaatst door Bart Deprez op maandag 30 november 2015

Het treinverkeer ondervond wel lichte hinder, die tegen de ochtendspits opgelost werd. “Er was een korte onderbreking van het treinverkeer tussen Poperinge en Komen. Om 5.30 uur werd het treinverkeer hernomen. Er werden wel twee treinen afgeschaft ten gevolge van de brand”, zegt woordvoerder Bart Crols van de NMBS dinsdagochtend. De branddeskundige van het parket gaat er in zijn eerste bevindingen van uit dat het mogelijk om opzettelijke brandstichting gaat. Het gebouw was niet meer in gebruik en er was dus ook geen elektriciteitstoevoer meer. Het parket heeft nog geen spoor van mogelijke daders. Er wordt gedacht aan ofwel druggebruikers, die de oude loods als kraakpand gebruikten, of aan hangjongeren. Infrabel gaat het verwoeste gebouw omwille van veiligheid zo snel mogelijk laten slopen. Nog dit: het veelbesproken grafittikuntwerk dat Maggie De Block portretteert, werd gered van de vlammen. Maar dat zul dus ook maar meer voor een tijdje zijn… (Belga/JL/JPT – Foto Brandweer Ieper/Video’s Facebook/Dorine Gobert en Bart Deprez)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier