VIDEO Opnieuw dodelijk ongeval met transmigrant langs E40

Redactie KW

Zondagavond even voor middernacht is op de E40 ter hoogte van de parking van Mannekensvere opnieuw een transmigrant die de autosnelweg wilde oversteken, aangereden.

Een Tsjechische bestuurder van een personenwagen die richting Frankrijk reed kon de overstekende man niet ontwijken en reed deze met volle snelheid aan. De overstekende transmigrant was op slag dood. De wagen kwam een 50-tal meter verderop op het middenvlak tot stilstand. Net dan werd hij zijdelings aangereden door een andere wagen met Franse nummerplaat. Die kwam een tiental meter verder tegen de vangrail tot stilstand. Beide bestuurders werden met lichte verwondingen ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Sinds het sluiten van de parking in Jabbeke is de trafiek van transmigranten opgeschoven naar de parking in Mannekensvere

Door het ongeval was de snelweg richting Frankrijk volledig afgesloten. Omrijden kon via de parallelweg van de parking. Sinds het sluiten van de parking in Jabbeke is de trafiek van transmigranten opgeschoven naar de parking in Mannekensvere. Transmigranten verstoppen zich niet langer in de velden richting Frankrijk, maar doen dat nu richting binnenland. Eens ze zien dat een vrachtwagen stopt op de parking of om te tanken steken ze de autosnelweg over om in de vrachtwagen te kunnen kruipen. Levensgevaarlijk, zo blijkt nog maar eens. Op de middenberm van de snelweg zijn duidelijke sporen te zien van waar de transmigranten de snelweg oversteken. Over de nationaliteit van de transmigrant is nog niets bekend. De wegpolitie en de brandweer kwamen ter plaatse om de vaststellingen te doen en de weg op te ruimen.

(JVM)

https://www.youtube.com/watch?v=Wk0xIzBA8zk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier