Video – Magazijnbrand bij speelgoedwinkel in Kuurne: veel rookschade, geen gewonden

Het magazijn van Dreamland langs de Ringlaan in Kuurne liep heel wat rookschade op. © CLL
Redactie KW

Een brand in het magazijn van het Dreamland-filiaal in Kuurne zorgde zondagavond voor wat opschudding. Vermoedelijk vatte een printer in een bureau vuur en sloegen de vlammen over op catalogussen. Opvallend: de brandweer stond eerst bij de Colruyt-winkel iets verderop, ook langs de Ringlaan en van dezelfde groep.

De brandweer van hulpverleningszone Fluvia werd zondag in de vooravond opgeroepen voor een brand in een magazijn langs de Ringlaan in Kuurne. In eerste instantie snelden ze naar de winkel van Colruyt, maar daar bleek niets aan de hand. Pas toen het alarm van een winkel in de buurt van het Dreamland-filiaal, een paar honderd meter verder, afging, vond de brandweer de bron van de rook. Colruyt en Dreamland behoren tot dezelfde groep en dat zorgde voor wat verwarring.

https://www.youtube.com/watch?v=u_lUne5YTxQ

Volgens de eerste vaststellingen zou het vuur ontstaan zijn in een bureau in het magazijn van de speelgoedwinkel. De vlammen sloegen over op een doos met catalogussen, wat voor heel wat rookontwikkeling zorgde. De brandweer kreeg de brand vrij snel onder controle en ging snel over tot het verluchten van het magazijn. Vermoed wordt dat er wel heel wat rookschade is door de dikke, zwarte walmen. Er is geen sprake van gewonden. Of de winkel op maandag weer open gaat, was nog niet duidelijk.(OV/CLL/NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier