VIDEO Bijna 700 leerlingen van VTI Brugge geëvacueerd na brand

Redactie KW

De brandweer is ter plaatse om de situatie te bekijken.

In de Boeveriestraat in Brugge is het VTI dinsdagmiddag ontruimd door een brand. Ruim 700 leerlingen werden geëvacueerd en moeten buiten de school wachten. De leerlingen werden naar het grasplein gebracht aan de overkant van de Koning Albert I-laan. De brandweer kwam ter plaatse om de situatie te bekijken.

“We hebben brand gehad in de hoogspanningscabine”, zegt directeur Jos Loridan. “Alle 700 leerlingen zijn geëvacueerd. En die zijn heel droevig want nu moeten ze naar huis. Er is geen stroom meer en de servers liggen plat…”

Een halfuurtje later mochten de leerlingen wel langs de zij-ingang nog even terug naar binnen om hun boeken op te halen. “Hopelijk zijn we morgen back in business. Maar we kennen de schade dus nog niet. Eerst de klaslokalen ook eens goed verluchten, want in het hele gebouw hangt een brandgeur”, aldus nog campusdirecteur Jos Loridan. Een beperkt aantal leerlingen had vanmorgen al een examen. “We gaan dus moeten bekijken of we ze dat examen al dan niet laten overdoen“, klinkt het nog.

VIDEO Bijna 700 leerlingen van VTI Brugge geëvacueerd na brand

“Wij zaten in de les CNC draaibanken programmeren toen er opeens twee leerlingen uit de hogere jaren kwamen binnenstormen. Buiten zagen we een rookpluim uit het gebouw komen, we hebben dan verzameld op het plein hiernaast. Nu mogen we naar huis, studeren voor ons examen wiskunde van vrijdag”, knipoogt leerling Ian Van De Pitte (15) van 4TEM (elektromechanica).

(JVM/WK)

https://www.youtube.com/watch?v=yD_GASLMAZ8

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier