Veurnse Ooststraat tijdlang afgesloten door gasgeur

Redactie KW

Een slagerij in de Ooststraat, de winkelstraat in het centrum van Veurne, kreeg dinsdagavond 22 december af te rekenen met een gasgeur. Het was even zoeken naar de oorzaak maar die werd uiteindelijk gevonden bij een koelcel.

Even voor 21 uur werden ze bij slagerij Nili’s in de Ooststraat een scherpe gasgeur gewaar. De hulpdiensten werden gebeld maar die moesten even zoeken naar de oorzaak. Intussen gingen de bewoners naar buiten en kwam ook de eigenaar ter plaatse.

“Er werd inderdaad door de brandweer gas gemeten maar het was niet duidelijk waar die vandaan kwam”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin wiens diensten ook ter plaatse kwamen. “Het duurde even voor de oorzaak gevonden werd. Die bleek te liggen bij een defect in een van de koelcellen . Daar was een lek ontstaan en was het zogenaamde freongas ontsnapt.”

“Intussen was ook de gasmaatschappij opgeroepen maar het was uiteindelijk een technicien van de koelcellen die ter plaatse kwam om het lek te dichten. Door de aanwezigheid van de hulpdiensten werd de Ooststraat afgesloten. Dat heeft toch een hele tijd geduurd.”

Na meer dan een uur werd de straat terug opengesteld. Niemand raakte bevangen door de gasgeur en moest verzorging krijgen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.