Verzekering doodrijder van Jens Vanderheeren betwist volledige aansprakelijkheid

Omdat Jens Vanderheeren (25) uit Ingelmunster op het ogenblik dat hij frontaal werd aangereden door Steven H. (29) uit Tielt zijn gordel niet droeg, wil de verzekering van de aanrijder slechts voor de helft van de schadevergoedingen voor de nabestaanden opdraaien.

Dat bleek vandaag tijdens het proces voor de politierechter in Kortrijk. Het schokte de familie, vrienden en kennissen die opnieuw in groten getale aanwezig waren.

Op zaterdag 10 oktober 2015 verloor Jens Vanderheeren het leven bij een ongeval op de ring rond Meulebeke. Hij reed met zijn bestelwagen van Pittem richting Ingelmunster toen hij plots frontaal werd aangereden door de BMW van Steven H. uit Tielt, die te snel reed, onder invloed van drank en drugs was én volledig van zijn rijvak was afgeweken. Meteen na het ongeval ontkende hij ook dat hij achter het stuur van de BMW zat, een leugen die later doorprikt kon worden.

Ondanks reanimatiepogingen kon voor Jens, lid van KLJ en doelman bij verschillende voetbalploegen in Ingelmunster, geen hulp meer baten. Meteen na het ongeval trok het parket het rijbewijs van Steven H. al voor 3,5 maanden in, maar er volgt nog een straf voor de politierechtbank.

De verzekeringsmaatschappij vroeg de rechter maar voor de helft van de schadevergoedingen te moeten opdraaien

Steven H. betwist zijn verantwoordelijkheid niet, maar zijn verzekeringsmaatschappij gaat er niet mee akkoord dat hij op burgerlijk vlak alle verantwoordelijkheid zou moeten dragen. “Omdat hij zijn gordel niet droeg, zijn de gevolgen van het ongeval zwaarder”, klonk het. “Had hij zijn gordel gedragen, zouden zijn vitale organen gespaard gebleven zijn.” De maatschappij vroeg de rechter maar voor de helft van de schadevergoedingen te moeten opdraaien. Een stelling die allerminst geapprecieerd werd door de ouders, vriendin, zus, schoonbroer, vrienden en kennissen van Jens.

Verzekering doodrijder van Jens Vanderheeren betwist volledige aansprakelijkheid

“Hard en harteloos”, vindt zus Michèle. “Niet het ontbreken van de gordel is de oorzaak van Jens’ dood, maar het ongeval onder invloed van drank, snelheid en drugs. Het leven van Jens is onbetaalbaar, daar bedragen op kleven is heel moeilijk, maar het is geen reden om dan maar de bedragen te proberen te minimaliseren. We willen enkel Jens eren. Mijn man Bjorn moet zelfs als schoonbroer bewijzen dat hij en onze kinderen een goede band met Jens hadden! Daarom creëerde hij een internetlink waar de politierechter tal van foto’s en filmpjes van Jens en ons te zien krijgt. Maar het is wel schandalig dat het zover moet komen.”

Vonnis op 12 mei.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.