Vermiste Oostendenaar levenloos aangetroffen in Blankenberge, geen aanwijzingen van kwaad opzet

Jimmy Vanhoucke. © jro
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Zondagmorgen werd het levenloze lichaam aangetroffen van een man in een beek ter hoogte van Camping Dallas in de A. Ruzettelaan in Blankenberge. De officiële identificatie is nu afgerond en het parket laat weten dat het effectief om de sinds januari vermiste Oostendenaar Jimmy Vanhoucke (39) gaat. Na een autopsie zijn geen aanwijzingen van kwaad opzet gevonden.

Jimmy Vanhoucke vertrok op 27 januari uit zijn appartement in de Voorhavenlaan in de Vuurtorenwijk. Kort daarna werd Jimmy nog opgemerkt op de camerabeelden van een apotheek in de buurt. Sindsdien tastten de familie en politie in het duister over het lot van Jimmy.

Er werden verschillende zoekacties ondernomen, allemaal zonder resultaat. Tot zondag. Omstreeks 13 uur werd een levenloos lichaam ontdekt in een beek ter hoogte van camping Dallas in Blankenberge. Het lichaam verkeerde in verre staat van ontbinding. Uit de eerste bevindingen van de wetsdokter bleek het om een man te gaan. Het parket bevestigde donderdag dat het effectief om de vermiste Jimmy Vanhoucke gaat.

Tweede kind

Voor de mama van Jimmy is het al het tweede kind dat ze moet afgeven. Op maandag 9 april 2018 werd Franja Vanhoucke (32) – Jimmy’s zus – levenloos gevonden in een kraakpand in het Oostendse stadscentrum. De politie had die morgen een anonieme tip gekregen dat er een lijk in het bewuste pand zou liggen. Franja werd geïdentificeerd aan de hand van haar tatoeage.

Haar mama was het spoor van Franja dan al enkele weken bijster. Het gebeurde wel meer dat Franja een week lang vermist was, maar nooit enkele weken na elkaar. Tot de politie bij Franja’s mama aan de deur stond om het verschrikkelijke nieuws te melden. Het was de laatste keer geweest dat ze zich zorgen moest maken om haar dochter. Franja stierf aan de gevolgen van een overdosis Fentanyl.

Problemen

Franja groeide op in de Vuurtorenwijk, samen met haar broer Jimmy, die sinds januari vermist was. Dat opgroeien verliep niet zonder slag of stoot. Vooral Jimmy kwam geregeld in de problemen. Met Franja ging het in eerste instantie goed. In de lagere school haalde ze goede resultaten. Toen ze aan de middelbare school begon, liep het mis.

Ze leerde slechte vrienden kennen en zo ging de bal aan het rollen. Jimmy kwam op jonge leeftijd al geregeld in aanraking met de politie. Geen zware feiten, maar eerder kwajongensstreken. Drugs vormden de rode draad door het leven van broer en zus. Mama Carine probeerde alles om haar kinderen te helpen, maar kon niet tot hen doordringen.

Onderzoek loopt

Terwijl hun moeder nog steeds met vragen zit over de dood van haar dochter, breekt opnieuw een periode aan waarbij vooral vragen gesteld worden. Wat er precies met Jimmy gebeurd is, is voorlopig nog onduidelijk. Of zijn mama ooit een antwoord zal krijgen op die vraag, is zeer onzeker. Feit is dat ze in amper drie jaar tijd twee kinderen moet afgeven.

Een autopsie op het lichaam van Jimmy heeft geen aanwijzingen van kwaad opzet opgeleverd. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het overlijden loopt nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier