Zware verkeershinder door ongeval met vier wagens op E17

© CLL
© CLL
Christophe Lefebvre

Maandagmorgen raakten vier wagens betrokken bij een verkeersongeval op de E17 in Rekkem. Twee personen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Nagenoeg meteen ontstond er een indrukwekkende file met stilstaand verkeer tot gevolg.

Het werd een maandagmorgen met mist en heel wat brokken voor vier automobilisten op de E17. Kort voor 8 uur bemerkte een bestuurder het vertragend verkeer in de richting van Frankrijk te laat op waardoor hij vol in de staart van de file reed. Wat volgde, was een ongeval waarbij vier voertuigen waren betrokken. De twee voorste voertuigen liepen lichte averij op en konden, na tussenkomst van de politie, hun weg verder verzetten. Voor de twee laatste voertuigen, een stevige terreinwagen en een break, liep het minder goed af. Beide voertuigen moesten worden getakeld, waarbij vooral de break tot schroot werd herleid.

Verschillende ambulances werden, samen met de mug, ter plaatse geroepen om zich te ontfermen over de bestuurders. Twee onder hen werden, als bij wonder slechts lichtgewond, naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorgen.

Door het ongeval ontstond er meteen een indrukwekkende file tot ver voorbij Aalbeke. Tijdens de takelwerken kwam het verkeer zelfs tot volledige stilstand met wachttijden tot meer dan 30 minuten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.