Zware nacht op de weg: Franse bestuurster kan zichzelf redden wanneer gecrashte wagen vol loopt met water in Adinkerke

© BB
Redactie KW

Nadat er zondag overdag al tal van ongevallen gebeurden op de snelwegen, bleef het ook ‘s nachts ongevallen regenen. Vooral op de E40 ter hoogte van Adinkerke was het gevaarlijk glad door winterse neerslag. Meerdere wagens gingen het decor in.

Een Franse bestuurster kon zichzelf ternauwernood redden toen haar Volkswagen Polo rond 23.00 uur omgekeerd in de gracht eindigde nabij de afrit van Adinkerke, in de richting van Frankrijk. Het water in de sloot stond er tot een meter hoog en de wagen liep tot de helft vol. De vrouw slaagde erin uit haar wagen te kruipen en bleef ongedeerd. Ze hield er wel een nat pak aan over, had het koud en was hevig geschrokken.

Niet ver daar vandaan, eveneens richting Frankrijk, belandde rond 1.30 uur alweer een auto in de gracht. Het ging om een X-model van BMW met Britse nummerplaat. Die bestuurder bleef ongedeerd.

Over de kop

Rond 5 uur ‘s morgens dan weer ging nog een voertuig over de kop tussen de oprit en de afrit van Adinkerke, maar dan richting Brussel. De wagen eindigde op zijn dak naast de snelweg, in het struikgewas. Ook daar was van verwondingen gelukkig geen sprake.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.