Zware botsing tussen twee wagens op kruispunt in Jonkershove, een eindigt in gracht

© JH
© JH
Redactie KW

In de Merkemstraat tussen Jonkershove en Merkem, op het grondgebied van Houthulst, zijn vrijdagmiddag even voor 13 uur twee wagens zwaar op elkaar gebotst. Een wagen eindigde na de klap in de gracht.

Het ongeval gebeurde in de Merkemstraat ter hoogte van het kruispunt met de Noordwallandstraat in de richting van Merkem. Een Volkswagen Phaeton, een zwaar model van Volkswagen, en een Peugeot 308 van een autobedrijf kwamen er met elkaar in botsing.

Zware schade

Hoe het ongeval precies gebeurde was niet duidelijk. De Volkswagen werd in ieder geval in de flank geraakt links en de Peugeot vertoonde zware schade aan de voorzijde. Mogelijk werd de Volkswagen in de flank gegrepen op het kruispunt en verleende de bestuurder geen voorrang. Na de klap eindigde de Volkswagen met de achterzijde in de gracht. De Peugeot bleef zwaar gehavend op de weg staan.

Grote vlek

Een ambulance snelde ter plaatse en bracht een gewonde over naar het ziekenhuis. Ook de brandweer van Houthulst werd ter plaatse gevorderd om de weg op te ruimen. Door gelekte motorvloeistoffen lag op de weg een grote vlek van tien vierkante meter ter hoogte van de Peugeot. Beide zwaar beschadigde wagens werden getakeld en de politie deed de nodige vaststellingen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.