Zware botsing in Houthulst: 24-jarige man gewond, chauffeur onder invloed

In de Steenstraat in Houthulst kwam het tot een zware botsing tussen een personenwagen en de chauffeur van een bestelwagen, die onder invloed reed. © JH
Redactie KW

In de Steenstraat in Houthulst kwam het vrijdagavond tot een zware botsing tussen een personenwagen en de chauffeur van een bestelwagen. De brandweer had een half uur nodig om een 24-jarige man uit zijn verhakkelde Volvo te bevrijden. Hij raakte gelukkig eerder lichtgewond. De bestuurder van de bestelwagen legde een positieve ademtest af.

Het ongeval gebeurde vrijdagavond even voor 21 uur in de Steenstraat in Houthulst ter hoogte van de zijgelegen Schrevelstraat, waar de serres staan. Een bestuurder van een Volvo V50 en een 62-jarige chauffeur van een bestelwagen kwamen er met elkaar in botsing. Het ging om een zware grotendeels frontale klap.

Het motorblok van de bestelwagen werd uit elkaar gereten terwijl de Volvo zware schade vooraan opliep waarbij ook de voorruit en een deel van het dak geraakt werden. De 24-jarige bestuurder van de Volvo zat gekneld in het wrak en moest door de brandweer bevrijd worden. Daarvoor werden de deuren van de auto opengeknipt. Na een half uur werd de man uit zijn hachelijke positie gehaald.

Bestelwagenchauffeur onder invloed

“Volgens de verklaringen van de 62-jarige man uit Houthulst reed hij op de Steenstraat en wou hij de Schrevelstraat inrijden”, zegt commissaris Wim Merlevede van zone Polder. “Hij werd naar eigen zeggen verrast door de Volvobestuurder die snel uit de andere richting kwam gereden.”

“Er volgde een klap waarbij de Volvo weg gekatapulteerd werd. Die man werd bevrijd uit zijn wagen en met lichte verwondingen naar het ziekenhuis van Ieper gebracht. De chauffeur van de bestelwagen bleef ongedeerd maar legde wel een positieve ademtest af.” De man zat boven de limiet,waarop zijn rijbewijs ingetrokken werd.

Beide voertuigen werden getakeld. De weg was anderhalf uur versperd door het ongeval.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.