Zware aanrijding op E40 in Beernem

Redactie KW

Zondagavond 17 januari, even voor middernacht, gebeurde op de E40 in de richting van de kust een bijzonder zwaar ongeval. Ter hoogte van de oprit Beernem reden twee personenwagens, in nog onduidelijke omstandigheden, op elkaar in. Drie personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Door de impact kwamen beide wagens tegen de vangrail en vervolgens weer op de baan terecht. Daardoor was de pechstrook, de rechter- en de middenrijstrook versperd. De brokstukken lagen over een afstand van meer dan 100 meter verspreid.

Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog onduidelijk. Wel was op het tijdstip van het ongeval de snelweg niet verlicht. Door een stroompanne werkte de verlichting niet. Ook op de secundaire weg over de autostrade was geen verlichting en werkten de verkeerslichten niet.

In totaal werden drie mensen overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer zorgde voor de nodige signalisatie en reinigde de weg. De wegpolitie deed de vaststellingen. Door het nachtelijke uur en de avondklok viel de verkeershinder mee. (JVM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.