Zwaargewonde bij ongeval langs Kanaalweg in Zwevegem

Redactie KW

Dinsdagnamiddag rond 16u15, raakte een oudere vrouw zwaargewond bij een ongeval langs de Kanaalweg in Zwevegem.

Het ongeval gebeurde op de kruising van de Kanaalweg met de Otegemstraat. Een oudere dame draaide, komende uit de Otegemstraat, richting Zwevegem-Knokke op.

Ze had daarbij een vrachtwagen niet opgemerkt die vanuit Zwevegem-Knokke richting Kortrijk reed. Een aanrijding was niet meer te vermijden. De wagen werd vooral aan de achterkant geraakt door de linkerkant van de trekker. Daardoor kwam de wagen langs de vrachtwagen terecht.

Dak verwijderd

De vrouw diende door de brandweer met alle omzichtigheid uit haar auto gehaald te worden. Daarbij werd het dak van de wagen verwijderd. Ondertussen diende een MUG-team de eerste zorgen toe.

Na ruim 45 minuten werk, kon de vrouw naar het ziekenhuis overgebracht worden. Er werd o.a. gevreesd voor een bekkenbreuk en breuken aan de onderste ledematen.Tijdens de interventie bleef de bestuurster wel bij bewustzijn.

Door het ongeval werd de drukke Kanaalweg tussen de Otegemstraat en de Deerlijkstraat in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Dit veroorzaakte in het spitsuur dan ook voor de nodige files in de omgeving.

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.