Ziekenwagen rijdt Jeep aan: vijf gewonden, onder wie spoedarts

De ambulance raakte zeer zwaar beschadigd.© GS
De ambulance raakte zeer zwaar beschadigd.© GS
Redactie KW

Bij een zware klap tussen een ziekenwagen en een Jeep in Hooglede vielen zondagavond vijf gewonden. De twee ambulanciers uit Merkem, de Izegemse spoedarts en Blankenbergse patiënte in de ziekenwagen moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht, net als een vrouw in de aangereden Jeep.

Het zware ongeval op de Diksmuidesteenweg in Hooglede gebeurde zondagavond rond 19.15 uur. F.D (56) en zijn vrouw G.V. (55) kwamen met hun Jeep uit de richting van hun woonplaats Staden en waren gestopt om links af te slaan naar een zomerbar, waar ze hun zoon gingen ophalen. Net op dat moment kwam achter hen ook een ziekenwagen en een mug aangereden. Die waren in allerijl met patiënte C.D. (48) uit Blankenberge op weg naar het AZ Delta in Roeselare.

Ambulancier M.V. (60) uit Merkem werd verrast door het manoeuvre van de Jeep en kon die niet meer ontwijken. Het kwam tot een zware kop-staartbotsing waarbij in totaal vijf personen gewond raakten: in de ziekenwagen naast M.V. ook spoedarts J.V. (33) uit Izegem, de 48-jarige patiënte en verpleegkundige W.D. (35) uit Merkem. Die laatste was er het minst erg aan toe en werd ter controle overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis. Ook de verwondingen van G.D., de passagierster van de Jeep, vielen mee. Ze klaagde over pijn aan de nek en werd ook naar het Jan Yperman gebracht. Haar man en hun hond die mee was, bleven ongedeerd.

Mughelikopter ter plaatse

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om de slachtoffers te verzorgen. Naast vier ziekenwagens landde ook de mughelikopter in een weide bij de zomerbar. Ook collega’s van de ambulanciers van de hulpverleningszone Westhoek kwamen naar Hooglede toen ze het nieuws vernamen. Ze waren aangeslagen toen ze de ravage zagen.

“Beide ambulanciers krijgen momenteel een medische check-up in het ziekenhuis”, zegt Kristof Louagie, woordvoerder van de brandweerzone Westhoek. “De ambulance raakte zeer zwaar beschadigd. We betreuren ten zeerste dat dit ongeval kon gebeuren en wachten de resultaten van het politioneel onderzoek af.” Hoe het met de patiënte is gesteld, is nog niet bekend. Niemand verkeert in levensgevaar. (GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.