Zeventiger wordt onwel en belandt tegen boom

Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Maandagmorgen werd het centrum van Kuurne opgeschrikt door een zwaar verkeersongeval. Een zeventiger werd onwel achter het stuur van zijn wagen en knalde aan volle snelheid tegen een boom. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Het noodlot sloeg maandagmorgen iets na 10 uur toe in de Kuurnse Luitenant-Generaal-Gérardstraat. Een 77-jarige man, afkomstig uit Kuurne, reed er met zijn voertuig vanop de Grote Markt in de richting van het containerpark.

Plots plankgas

Net voorbij het lokaal dienstencentrum gaf de chauffeur plots plankgas en stoof over het kruispunt om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen. Een buurtbewoner, die het voorval zag gebeuren, snelde meteen ter hulp en kreeg bijstand van de politie die reeds ter plaatse was.

“De wielen van de wagen bleven maar draaien omdat de chauffeur met zijn voet op het gaspedaal stond”, klinkt het.

AED-toestel

“Het kan bijna niet anders dan dat hij onwel is geworden. We moesten een raampje inslaan om de deuren te kunnen openen en hebben een AED-toestel uit het dienstencentrum gebruikt om de man te reanimeren.”

Zowel de brandweer als een mugploeg kwam ter plaatse om het slachtoffer uit zijn hachelijke positie te bevrijden. De wielen van de wagen werden geblust zodat ze konden afkoelen. De zeventiger werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Straat tijdlang afgesloten

Hoewel het onderzoek volop loopt, gaat ook de politie ervan uit dat de chauffeur onwel is geworden. Niemand anders raakte bij het ongeval betrokken. De Luitenant-Generaal-Gérardstraat bleef een tijdlang voor het verkeer afgesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier