Zeventiger even bewusteloos na zware klap

Christophe Lefebvre

Dinsdagvoormiddag raakten 2 voertuigen betrokken bij een ongeval op de Oudenaardsesteenweg. Zowel de klap als de schade waren indrukwekkend, 1 bestuurder werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

De 70-jarige L.B. uit Bellegem was rond 11.30 uur op weg naar het Kortrijkse shoppingcenter toen hij op de Oudenaardsesteenweg voorbij de afrit van de E17 kwam. De bestuurder van de BMW, die de E17 net had verlaten, merkte de Dacia van L.B. te laat op en reed vol in op de kleine SUV. De klap was zo intensief dat de Dacia over de middenberm stuiterde en op het andere rijvak terecht kwam.

De chauffeur van de BMW kwam er zonder kleerscheuren van af, L.B. bleef echter bewusteloos in zijn zwaar beschadigde auto zitten. De toegesnelde hulpdiensten ontfermden zich meteen over de kranige zeventiger en konden zijn toestand ter plaatse stabiliseren. Uiteindelijk bleken de verwondingen mee te vallen en werd hij met pijn in de borststreek naar het ziekenhuis overgebracht.

Het kruispunt, in de richting van Kortrijk centrum, werd een tijdlang voor het verkeer afgesloten wat meteen de nodige hinder met zich meebracht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.