“Ze had een hart voor kinderen”: verslagen reacties op overlijden juf Sarah (30) na aanrijding

© TP
Redactie KW

Sarah Trioen (30) stierf donderdag na een aanrijding op de rotonde bij de Ieperse Rijselpoort. Ze was op weg naar een onthaalmama, bij wie mee zorgde voor de kinderen. De betreurde vrouw bleek ook een gewaardeerde hulpjuf in een Ieperse basisschool en was jarenlang vrijwilliger bij een speelpleinwerking voor kinderen met een beperking. “Ze had een hart voor kinderen.”

“Ik mis haar verschrikkelijk”, reageert Stefanie Rappelet. Sarah hielp de Ieperse onthaalmama bij de verzorging van baby’s en peuters. Ook elders in Ieper laat Sarah een leegte na in tal van kinderharten.

“Bij ons werkte ze intussen een achttal jaar als hulpjuf in de peuterklas”, vertelt Peter Dehaerne, directeur van Immaculata, een basisschool aan de Rijselstraat in de Ieperse binnenstad. “Sinds donderdag hebben we het hier heel moeilijk. Sarah was een voorbeeld van inclusie: iemand met autismespectrumstoornis, die groeide in onze school als lieve, sociale, enthousiaste en welgekomen hulp. Wij spreken liever niet over een persoon met een beperking, maar over een mens met mogelijkheden. Ze had een hart voor kinderen en deed haar werk met hart en ziel. Ze maakte deel uit van een drieling en hun ouders waren zeer sympathiserend naar onze school toe. We wensen hen veel sterkte toe en leven intens met de familie mee.”

De school moet het verlies nu verwerken. “Iedereen is aangedaan”, vervolgt Dehaerne. “We hebben al foto’s bekeken van Sarah tussen haar kindjes, die zich vragen stellen. Ook onze oudste leerlingen hebben nog bij haar in de klas gezeten. We organiseren vrijdagnamiddag een bezinnend moment om stil te staan bij wat er gebeurd is, op een serene manier.”

Bezige bij

Aan de overkant van de school hielp Sarah met de administratie in de vestiging van WVA – Metgezel, een vereniging die vrijetijdsbesteding organiseert voor mensen met een beperking.

“Stil en machteloos waren we toen we het vreselijke nieuws van onze collega, vrijwilliger en deelnemer Sarah vernamen”, zegt Ivo Braem, coördinator jeugdwerking. “Ze was erg geëngageerd en hielp telkens met veel plezier. Sarah is jarenlang hulpmoni geweest op ons speelplein Spelewijs. Bezig zijn met de kindjes was op haar lijf geschreven, ze genoot van het persoonlijke contact. Sarah straalde veel positiviteit en kracht uit om een zo normaal mogelijk leven te leiden.”

De vrouw bleek ook aan de slag bij Soeperheroes, het nieuwe horeca-initiatief in het Ieperse stadhuis voor kwetsbare mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Daarnaast heeft ze nog geholpen op ons zomerterras”, vertelt Hilde Verdonck, mobiele begeleider bij De Lovie vzw. “Sarah was een bezige bij, die fietste door weer en wind, en dan slaat het noodlot toe op zo’n zonnige dag. Ze laat een grote leegte na.”

Uitvaartzorg Leo laat weten dat de uitvaart plaatsvindt op 14 september om 10 uur in de kerk van haar Iepers dorp Voormezele. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier