https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Yari (22), Gillian (13) en Owen (9) nemen afscheid van verongelukte papa

Redactie KW

Honderden mensen namen vrijdagnamiddag afscheid van Andy Saelens, binnen en buiten de aula van Uitvaartzorg Leo, via livestream thuis en voor groot scherm in maatwerkbedrijf Westlandia. De 49-jarige vader van Yari, Gillian en Owen liet afgelopen zondag het leven op de Rijselseweg tijdens een verkeersongeluk, waarbij ook een Fransman overleed.

“Zondag had ik een dagje plezier in Bellewaerde”, sprak Gillian, die op zijn dertiende al zijn papa moet afgeven. “’s Avonds op terugweg naar huis moesten we omrijden, want er was een dodelijk ongeval gebeurd. Je staat er niet bij stil, totdat je verneemt dat het je eigen familie is. Dat ene telefoontje vergeet ik nooit meer, ik kon het maar niet geloven. We hadden nog zó veel te doen. Je was trots op je drie zonen. Al ben je fysiek niet meer bij ons, ik hoop dat je verder over ons waakt.”

“Opletten wanneer je naar huis rijdt”

“Waarom jij?” vroeg zoon Yari (22) zich af. “Zondag 20 uur 51. Ik probeerde je te bellen maar het was je voicemail. Toen ik even later mama aan de telefoon had, stortte mijn wereld in.” Andy kwam die bewuste zondag van de voetbalmatch Voormezele – Reningelst, een wedstrijd waar zijn broer Gerdy en petekind Aaron aan deelnamen. ‘Opletten wanneer je naar huis rijdt’, klonk het nog.

“In 2009 had je al een erg zwaar ongeval en sindsdien heb je heel wat afgezien”, aldus Yari. “Je bleef dat altijd meedragen en je probeerde meer tijd met ons door te brengen. Wie had gedacht dat er 4 jaar later nog een derde broer zou bijkomen. Gillian en Owen, allebei zo fier als een gieter op hun papa. En dat mogen ze zeker en vast zijn. Het doet mij vooral pijn om te beseffen dat je er voor hen niet bij zal zijn, als ze bijvoorbeeld zullen afstuderen. Maar paps, weet dat ik daar met veel plezier en trots zal staan. Jou vervangen is helaas niet mogelijk. Ik zal de broer zijn, die ze nodig hebben en op wie ze altijd kunnen rekenen. Ik beloof dat ik je trots zal maken.”

Wizzy en Woppy

Talloze anekdotes werden verteld. Over ne LEO, een frisse blonde Leffe en dozen frikandellen, de Witten van de melkboer én van vader Charles, de wc-boys in de Heilige Familie, de kampioensviering van Geluveld en de Club-Anderlecht discussies ten huize Saelens.

Of hoe Andy de gloednieuwe speelgoedauto van Yari op zijn eerste communie onder een aanrijdende bus reed, en de avontuurlijke tocht in het golfkarretje onder begeleiding van Wizzy en Woppy doorheen de Plop-parade richting de EHBO van Plopsaland voor de verzorging van Yari’s pijnlijke voet. “Merci om onze papa te zijn en er altijd voor ons te zijn. See you in heaven.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten