https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Woning niet onbewoonbaar verklaard nadat auto zich in huis van Cameron en Jeremy boort: “Gevel kan het elk moment begeven”

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Wakker worden met de schrik van je leven, het overkwam Cameron Dhallewein (22) en Jeremy Desmet (25) uit de Robert Klingstraat. Woensdagmorgen boorde een auto zich door de gevel van hun woning, pal onder hun slaapkamer. “Het mag een wonder heten dat we er zonder kleerscheuren uit zijn geraakt” zucht het jonge koppel.

Woensdagmorgen, rond kwart voor negen, worden Cameron en Jeremy gewekt door een gigantische knal. “We hadden besloten om vandaag wat langer in bed te blijven liggen, iets wat ons misschien wel heeft gered!” Jeremy kijkt radeloos naar zijn gestutte muur. “We liepen halsoverkop naar beneden en zagen de neus van een kleine Suzuki auto in onze living staan. Een wagen had blijkbaar los door de gevel gereden, de plaats waar we normaal gezien in onze zetel zitten.”

De ernst van de situatie werd meteen duidelijk en Jeremy snelde de chauffeur ter hulp. “Het ging om de vriend van onze buurvrouw, een kranige zeventiger die bijna dagelijks zijn vriendin komt bezoeken”, gaat hij verder. “Hij zat wezenloos voor zich uit te staren en toen ik hem aansprak kon hij enkel zeggen dat hij absoluut niet wist wat er net was gebeurd. Hij was compleet verward en had zich tijdens het manoeuvreren schijnbaar vergist van pedaal. Hij wilde zich aan de overkant van de straat parkeren maar in plaats van op de rem te trappen, gaf hij vol gas.”

De schade aan de woning is aanzienlijk en het koppel wordt geconfronteerd met een uitzichtloze situatie. “Volgens de gemeente is de woning nog perfect bewoonbaar maar wie naar de schade kijkt stelt zich daar toch vragen bij”, hekelt Jeremy de situatie. “Mijn vriendin is zwanger dus hier blijven, wetende dat de gevel het eigenlijk ieder moment kan begeven? Neen, dat zien we niet meteen gebeuren.”

Woning blijft bewoonbaar

Kristof Louagie, woordvoerder voor de brandweer, bevestigd de interventie in de Robert Klingstraat. “De chauffeur was compleet verward en werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht”, klinkt het. “Was hij verward door het ongeval of was die verwarring de oorzaak van het ongeval? Daar kunnen we geen uitsluitsel over geven. Onze mensen hebben de woning ook gestut nadat ze een veiligheidscontrole hadden uitgevoerd.”

Werviks burgervader Youro Casier werd ook van de situatie geïnformeerd en schoot meteen in actie. “In dergelijke gevallen wordt een gespecialiseerd, technisch team opgetrommeld”, verklaart hij. “Het gaat om een team dat samen met Mesen en Menen werd opgesteld en die de bewoonbaarheid van de gebouwen moet gaan bepalen. Aan de hand van een checklist krijgt een huis een aantal punten en is dat aantal te laag, dan wordt het geheel onbewoonbaar verklaard. Dit moet hier het geval niet zijn geweest, waardoor de woonst bewoonbaar blijft. Dit wil echter niet zeggen dat we dit jonge koppel in de kou laten staan. Deze namiddag ga ik zelf nog ter plaatse om samen met hen de mogelijkheden te overlopen. Onze sociale dienst werd reeds op de hoogte gebracht en we zullen kijken of we een crisiswoning ter beschikking zullen stellen. We gaan ook alle andere pistes, zelfs die van de verzekeringen, evalueren zodat deze mensen op een veilige en comfortabele manier gehuisvest kunnen worden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten