Werknemer WAAK verongelukt bij dodehoekongeval op weg naar werk

© (Foto GS)
© (Foto GS)
Redactie KW

Bij een tragisch dodehoekongeval op weg naar zijn werk bij WAAK in Kuurne is maandagmorgen Eddy Van De Vijver (46) uit Zulte om het leven gekomen. In Harelbeke werd de bromfietser door een vrachtwagen gegrepen toen ze allebei een rotonde opreden. “Onze gedachten gaan eerst en vooral uit naar zijn familie, met wie we heel hard meeleven”, zegt Tim Vannieuwenhuyse, algemeen directeur van WAAK.

Het tragische ongeval gebeurde maandag rond 7.30 uur toen Eddy Van De Vijver onderweg was naar het maatwerkbedrijf in Kuurne waar hij sinds een paar jaar in de metaalafdeling werkte. In Harelbeke reed de veertiger, die in Zulte woont, via de Bavikhoofsestraat naar de rotonde met de Rijksweg en Overleiestraat, bij café ‘t Molenhuis. In dezelfde richting reed ook een vrachtwagen, die een aanhangwagen met meterslange betonnen palen vervoerde. Toen beiden aan de rotonde kwamen, liep het helemaal mis.

“Het gaat om een typisch dodehoekongeval”, zegt een automobiliste die ook bij de rotonde was en het ernstige incident zag gebeuren. “Ik vermoed dat de bromfietser rechtdoor wilde, terwijl de vrachtwagen naar rechts afsloeg. De man belandde onder alle wielen.”

De vrouw in de Mercedes zette wat verderop haar wagen langs de kant om hulp te bieden. Ook de vrachtwagenchauffeur, een 47-jarige man uit Avelgem, was intussen gestopt en al naar het slachtoffer gelopen. “Waarschijnlijk was hij gealarmeerd door andere voorbijgangers die het ongeval zagen gebeuren. Ook ik heb nog getoeterd”, zegt de vrouw.

De chauffeur probeerde het slachtoffer nog van onder zijn vrachtwagen te halen om hem te reanimeren. Intussen snelden ook een ambulance en mug ter plaatse. Zij namen de reanimatie over, maar al snel werd duidelijk dat voor de 46-jarige Zultenaar geen hulp meer kon baten. Eddy Van De Vijver overleed ter plaatse.

“Toen de politie ons het nieuws meldde, bleven we wezenloos achter”, zegt Tim Vannieuwenhuyse, algemeen directeur bij WAAK in Kuurne. “Niet het minst omdat hij op weg was naar hier. Dat maakt het enorm pijnlijk, we staan machteloos.”

Het bedrijf ving Eddy’s collega’s van de metaalafdeling, waar zo’n 200 mensen werken, op. Vannieuwenhuyse is ook van plan om zelf contact op te nemen met de familie van zijn verongelukte werknemer. “Om te zien of we hulp kunnen aanbieden. We leven ongelofelijk hard mee met de nabestaanden”, zegt hij. De verkeersdeskundige hield met de hulp van de brandweer en een collega van de trucker een reconstructie van het ongeval.

Ook de trucker uit Avelgem werd opgevangen en getroost door een collega die naar Harelbeke kwam. Iets voor 10 uur kwam dan de verkeersdeskundige van het parket aan om een grondig onderzoek te voeren.

Nadat het lichaam van het slachtoffer was weggehaald, werd zelfs nog een korte reconstructie van het tragische ongeval gehouden. Een brandweerman reed met de bromfiets, die bij de klap werd weggeslingerd en daardoor opvallend intact bleef, en de collega van de trucker bestuurde de vrachtwagen. Pas rond de middag was het kruispunt weer vrij. Het parket bevestigt dat het om een dodehoekongeval gaat. “Beiden zijn de rotonde opgereden, maar de vrachtwagenchauffeur die rechts wilde afslaan, merkte de bromfietser die rechtdoor wilde niet op”, klinkt het. (GS)

Lees hier het artikel over het ongeval.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten