Waregemnaar zoekt getuigen van vluchtmisdrijf aan de Vijfseweg

Jo Verhoestraete © gf

Jo Verhoestraete (53) uit Waregem raakte zondagavond ernstig gewond bij een ongeval met vluchtmisdrijf in de Vijfseweg. Een automobilist reed de fietser langs achteren aan en sleurde zijn fiets vijftig meter mee. “Ik hoop dat de bestuurder zich alsnog aangeeft bij de politie.”

Het ongeval gebeurde om 19.30 uur aan het kruispunt tussen de Ter Elststraat en de Vijfseweg. Daar werd Jo (53) aangereden door een grijze Opel Break Insignia “Ik werd plots langs achteren aangereden. De wagen schepte mij op, waarna ik op mijn buik op de straat belandde.”

Jo verwachtte dat de bestuurder zou stoppen en naar hem toe zou komen, maar dat gebeurde niet. De aanrijder liet hem voor dood achter. “Toen ik op de straat lag, vreesde ik dat een andere auto me omver zou rijden. Het was zondagavond en het verkeer was er druk. Gelukkig lag ik daar maar twee minuten voor er een ambulance kwam, maar toen waren er al meerdere auto’s gepasseerd.”

Zes weken revalidatie

In het ziekenhuis werd het al snel duidelijk dat Jo er slecht aan toe was. “Ik was gelukkig niet in levensgevaar, maar ik was op dat moment wel ernstig gewond. Ik ga volledig kunnen herstellen, al moet ik nu wel zes weken revalideren,” zegt de Waregemnaar.

Jo zelf kon de wagen van de aanrijder niet zien. “De politie heeft de camera’s in de buurt nagekeken maar dat heeft niets opgeleverd. Ik hoop dat de politie de bestuurder kan arresteren, maar ik weet niet of dat gaat lukken. Daarom doe ik een oproep aan de bestuurder dat hij zichzelf aangeeft.”

Daarom plaatste de vrouw van Jo, Josephine Desimpel, op de Facebookgroep “Ge zijt van Waregem … de verdraagzame versie” een oproep. “Heeft iemand de chauffeur gezien of/en kent hij de chauffeur, gelieve dan dringend contact op te nemen met de politie van Waregem,” staat er in het bericht. Ondertussen werd de Facebookpost al meer dan 300 keer gedeeld.

https://www.facebook.com/groups/758886304317669/permalink/1733646526841637/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.