Wagen belandt in de gracht, bestuurster naar ziekenhuis

De chauffeur moest uit de wagen bevrijd worden. © José Tyteca JT
Redactie KW

Een 25-jarige vrouw uit Kortrijk is woensdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Ieperse Steenweg (N8) in Steenkerke nabij Veurne. Rond 8.45 uur ging ze van de weg af en belandde in een diepe gracht.

Het ongeval gebeurde op de Ieperse Steenweg toen de vrouw in haar Fiat Punto in de richting van Veurne reed. De vrouw zat alleen in de wagen. Om een onduidelijke reden ging ze rond 8.45 uur plots van de weg af.

Haar wagen belandde er in een diepe gracht en kwam bijna nog in botsing met een elektriciteitspaal. Die werd gelukkig niet geraakt. De neus van de wagen stak in de gracht in het diepe gras. De hulpdiensten werden opgeroepen waarna een MUG-dienst, een ambulance, de politie en de brandweer ter plaatse kwamen. Zij werden opgeroepen om een bevrijding uit te voeren.

“De vrouw kon uit de wagen gehaald worden en raakte lichtgewond”, zegt korpschef Peter Billiouw van politiezone Spoorkin. “Het gaat om een 25-jarige dame uit Kortrijk. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval. De vrouw werd naar het ziekenhuis in Veurne gebracht voor verzorging. Haar wagen werd getakeld.”

Door de interventie was er beperkte verkeershinder op de N8. Het verkeer moest er een tijdlang beurtelings passeren. Na de takelwerken was die verkeershinder voorbij.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier