Vrouw slipt en kan water van kanaal vermijden door in berm te rijden in Veurne

© (Foto JH)
Redactie KW

Bij een verkeersongeval in Veurne is een Franse dame zonder kleerscheuren en verwondingen uit haar wagen kunnen stappen. De vrouw slipte en had schrik om in het kanaal te belanden maar crashte zo in de berm.

Het ongeval gebeurde dinsdagochtend rond 9.20 uur in de Duinkerkestraat in Veurne. Een vrouw was er met haar Peugeot in de struiken van de berm geëindigd. Gemeentewerkers passeerden op dat moment en stopten om hulp te bieden. Ze zagen dat de vrouw niet gewond was maar konden haar niet bevrijden. De auto zat immers diep in de struiken tussen hoge takken en de deuren konden niet worden geopend. Ze belden de brandweer om hulp. Die kon enkele takken verwijderen en de vrouw daarna bevrijden. De politiezone Spoorkin deed de nodige vaststellingen. “Het gaat om een 32-jarige Franse dame die ook in Frankrijk woont”, zegt commissaris Jorik Debruyne van Spoorkin.

“De vrouw kwam van de richting van Adinkerke en reed richting Veurne, waar ze werkt. Op een bepaald moment schatte ze een bocht verkeerd in en ging daardoor aan het slippen. Ze was bang dat haar wagen in het water van het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke zou eindigen en overcorrigeerde met stuurbewegingen. Daardoor ging de wagen volledig aan het slippen en belandde ze in de berm aan de overzijde. Ze liep echter geen verwondingen of kleerscheuren op. Ook de schade aan haar wagen bleef gering. Die werd getakeld.” Er was ook maar beperkte verkeershinder. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.