Vrouw rijdt schoolbus aan in Marke en vlucht te voet weg: “Ze stoof gewoon het kruispunt op zonder te vertragen of zelfs nog maar uit te kijken!”

© CL
Christophe Lefebvre

Op het kruispunt van de Kalvariestraat en de Pieter Casierstraat reed een wagen dinsdagnamiddag een schoolbus en 2 geparkeerde auto’s aan. De chauffeur nam te voet de vlucht maar kon al snel door de politie worden ingerekend. Niemand raakte gewond maar heel wat schoolkinderen waren getuige van de indrukwekkende taferelen.

“Ze stoof gewoon het kruispunt op zonder te vertragen of zelfs nog maar uit te kijken!” De chauffeur van de schoolbus is overduidelijk nog onder de indruk van de aanrijding die heel wat schade maakte. “Ik was onderweg met kinderen uit een school in Zwevegem toen ik aan het kruispunt kwam. Er kwam een tegenligger op ons af maar ik had al snel door dat die geen aanstalten maakte om te vertragen.

De wagen vloog over het kruispunt, ramde me aan de zijkant en reed gewoon verder de Pieter Casierstraat in. Daar knalde ze nog tegen twee andere wagens en nam de vlucht. De schade aan onze bus valt mee maar ik ben vooral blij dat er geen kinderen gewond raakten. 4 van die jonge rekels zaten nog op de bus en zijn natuurlijk zwaar onder de indruk van het gebeuren. Hun ouders kwamen ze ondertussen al ophalen.”

De brokkenpiloot ramde, na haar aanrijding met de schoolbus, ook een geparkeerde Opel. “Ik zag ze met volle vaart aankomen”, klinkt het bij de eigenaar. “Ik had mijn wagen net geparkeerd om mijn kind hier aan de school te komen ophalen en kon nog net wegspringen. De dame aan het stuur van die Skoda reed na de aanrijding verder om nog een ongeval te veroorzaken. De Pieter Casierstraat loopt langs Het Open Groene, de basisschool van Marke en dus hier waren nog heel wat kinderen aan het spelen. Zij hebben die verschillende aanrijdingen gezien en schrokken fel.”

Thuis verbergen

Het brokkenparcours kwam tot een einde toen de dame tegen nog een geparkeerd voertuig reed, de wagen van de schooldirecteur. “De klap was enorm dus gingen enkele leerkrachten meteen kijken”, verklaarde hij. “De dame had een bloedneus maar zat nog steeds achter het stuur van haar wagen. Toen we haar vroegen om de deur van haar wagen te openen, liep ze te voet weg.”

“Blijkbaar woont ze hier wat verder en probeerde zich thuis te verbergen. De toegesnelde politie had dan ook niet de minste moeite haar terug te vinden en mee te nemen. Natuurlijk is mijn wagen ernstig beschadigd maar ik ben vooral opgelucht dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Door de coronamaatregelen vertrekken heel wat van onze kinderen hier te voet huiswaarts. Mocht dit voorval zich wat vroeger hebben voorgedaan, dan durf ik niet aan de gevolgen denken.”

Geen alcohol

Thomas Detavernier, woordvoerder voor de politiezone Vlas, bevestigt het voorval. “Laat me meteen duidelijk stellen dat er geen sprake is van alcohol”, klonk het. “Toen onze collega’s de dame aantroffen in haar woning, gaf ze een erg verwarde indruk. Na identificatie bleek dat ze al langer door onze diensten werd gezocht. De dame kampt met ernstige psychische problemen en weigerde iedere medewerking. Een onderzoeksdossier werd geopend om de situatie compleet in kaart te brengen.”

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.