https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrouw knalt met wagen frontaal op boom maar raakt slechts lichtgewond

© JH
Redactie KW

Een 39-jarige Poolse dame liep zaterdagmiddag als bij wonder amper verwondingen op bij een zwaar verkeersongeval. De vrouw knalde in Woumen frontaal op een boom.

Rond 17.20 uur week de vrouw in haar Peugeot 206 plots af van de rijbaan en kwam op de Iepersteenweg frontaal in botsing met een boom. Haar zwaar gehavende Peugeot werd terug gekatapulteerd en bleef dwars over de rijbaan staan bij het binnenrijden van Woumen.

De Engelstalige vrouw belde haar echtgenoot die op zijn beurt de politie verwittigde. Bij aankomst van de politie bleek de brandweer al aanwezig te zijn. Zij waren op de terugweg van een oefening en passeerden toevallig het ongeval. De vrouw kon op eigen kracht de wagen verlaten en zat in de grasberm om te bekomen. Aanvankelijk weigerde de vrouw alle hulp en leek ze amper gewond te zijn. Gelet op de zware impact werd ze toch overgebracht naar het ziekenhuis ter controle.

Volgens de vaststellingen van de politie had de vrouw gedronken toen ze achter het stuur van de wagen plaats nam en gebeurde het ongeval volgens de eigen verklaringen toen ze aan hoge snelheid richting Diksmuide reed, komende van thuis. Er waren geen remsporen te zien voor ze tegen de boom botste.

Door het ongeval was er tijdelijk wat verkeershinder door de wagen die dwars op de weg bleef staan. Na een uur waren alle brokstukken opgeruimd en was de wagen getakeld.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.