Vrouw achterop motorfiets gewond na zware kop-staartbotsing in Ichtegem

De bestelwagen liep veel schade op.© BB
De bestelwagen liep veel schade op.© BB
Redactie KW

Langs de Oostendesteenweg in Ichtegem, ter hoogte van bouwfirma Verhelst, gebeurde vrijdag kort na de middag een zware kop-staartbotsing. Er waren een tractor, bestelwagen, personenwagen en motorfiets bij betrokken. Een jonge vrouw, achterop de motorfiets, raakte gewond en werd met een heupletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

In de Oostendesteenweg zijn werken aan de gang op het baanvak richting Gistel, omdat er nieuwe nutsleidingen moeten geplaatst worden voor enkele woningen. Verkeerslichten regelen er het verkeer. Op een gegeven moment reed een man uit Gistel de werken voorbij met zijn lichte vrachtauto, in de richting van Ichtegem. Het was groen op dat moment. Plots werd hij achteraan geramd door een tractor die te snel reed en de snelheid van zijn voorligger verkeerd inschatte. De bestelwagen werd weggeslingerd, schampte de auto voor zich en kwam tegen een motorfiets terecht.

Naar ziekenhuis

De motorfiets, met vrouwelijke passagier achterop, stond in tegengestelde richting te wachten aan de rode verkeerslichten. Het duo viel hard op de grond door de klap met het weggeslingerd voertuig. De vrouwelijke passagier liep verwondingen op aan de heup en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Alle andere betrokkenen bleven ongedeerd. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen. Door het ongeval lag de rijbaan bezaaid met heel wat brokstukken. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten