Vrouw (19) gewond nadat auto over de kop gaat in gracht

Redactie KW

Een jonge vrouw is zaterdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval in Zarren nabij Kortemark. Haar wagen ging aan het slippen en eindigde in de gracht op het dak.

Het ongeval gebeurde rond 6.40 uur in de landelijke Zarren-Lindestraat in Zarren in de nabijheid van de Couchezmolen. De 19-jarige J.D. uit Zarren kwam vanuit de richting van de Kruisstraat en reed richting de stenen windmolen toen ze opeens van de weg afraakte. De vrouw was onderweg naar haar werk in een rust- en verzorgingstehuis. In de smalle en bochtige Zarren-Lindestraat ging het verkeerd.

Bevrijding door brandweer

De vrouw kwam met haar Opel Corsa rechts in de zachte berm terecht, dat gebeurde vlak na een wegversmalling. De vrouw probeerde haar stuur nog over te trekken, maar dat mislukte. Ze belandde met haar Opel in de gracht en doorploegde enkele meters de graskanten. Haar wagen ging aan het slippen en eindigde in de gracht op het dak. Die gracht is daar gelukkig vrij smal en dichtbegroeid met gras zodat de wagen bleef hangen boven de gracht.

De vrouw zat gekneld in haar voertuig omdat ze die niet op eigen kracht kon verlaten ”, zegt commissaris Kris Huysentruyt van politiezone Polder. Nadat iemand de hulpdiensten had verwittigd kwamen zowel de politie, een ambulance, een MUG-dienst en de brandweer ter plaatse. “De brandweer moest overgaan tot een bevrijding en knipte daarvoor een van de deuren van de wagen open”, vervolgt de commissaris.

Bij bewijstzijn

“De vrouw bleef de hele tijd bij bewustzijn en werd door de brandweer uit de wagen gehaald. Ze kreeg ter plaatse verzorging en werd daarna met verwondingen naar het AZ Deltaziekenhuis in Roeselare overgebracht.” Enkele buurtbewoners kwamen ter plaatse om eventueel de nodige hulp te bieden. Ook de mama van J.D., die in de buurt in Zarren woont, was snel ter plaatse. De Opel Corsa was zwaar gehavend en werd getakeld uit de gracht. Tijdens de interventie en tijdens de takeling was er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Zarren-Lindestraat. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten