Vrachtwagenchauffeur ziet nieuwe gracht in de Torkonjestraat in Marke niet: “Hij reed er gewoon los in zonder te remmen”,

© CL
Christophe Lefebvre

Dinsdagnamiddag reed een vrachtwagen zich vast in een nieuwe gracht in de Torkonjestraat. Het bleek voor de takeldiensten een heuse uitdaging om het gevaarte los te krijgen.

In de Torkonjestraat, ter hoogte van de zone met de Decauvillelaan, zijn arbeiders druk in de weer met de aanleg van nieuwe grachten en afwateringskanalen. Rond 13:30 uur verliet een vrachtwagen een werf in de Decauvillelaan maar zag hij de nieuwe gracht in de Torkonjestraat niet.

Vertraging

“Hij reed er gewoon los in zonder te remmen”, klonk het bij één van de vakmannen die er aan het werk was. “Hij mag van geluk spreken dat zijn oplegger gevuld was want het zorgde ervoor dat zijn truck niet naar beneden stortte. Los van alle olie die uit zijn motorblok kwam, moeten we nu wel herbeginnen met de aanleg van de betonblokken. Combineer dit met het verwijderen van de olie die nog moet volgen en je weet dat de werken dus vertraging zullen oplopen.”

De chauffeur zelf kwam er met de schrik van af. Een gespecialiseerde firma kwam ter plaatse om de vrachtwagen los te wrikken en terug op de rijbaan te brengen. De verkeershinder was minimaal.

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.