Vrachtwagenchauffeur valt in slaap en beukt rij bomen omver

De hulpdiensten dachten dat de man gekneld zat in het voertuig maar konden hem vrij gemakkelijk bevrijden uit zijn cabine, zonder knippen of zagen. © LV
Redactie KW

Een vrachtwagenchauffeur belandde op zaterdag 23 oktober in de gracht naast de Ruiseleedsesteenweg. De trucker viel hoogstwaarschijnlijk in slaap en reed vier bomen omver toen hij van de rijweg afdwaalde. De man kwam er met lichte verwondingen vanaf, zijn vrachtwagen liep heel wat schade op.

Het ongeval gebeurde op de Ruiseleedsesteenweg tussen het kruispunt van de Ring en de Galgenveldstraat. Iets voor 5.30 uur op zaterdagochtend week een Turkse vrachtwagenchauffeur af van de rechterrijstrook. De trucker, die uit de richting van Aalter kwam, zwalpte over de rijbaan en reed vier bomen omver om nadien tot stilstand te komen in de gracht naast het fietspad.

De hulpdiensten dachten dat de man gekneld zat in het voertuig maar konden hem vrij gemakkelijk bevrijden uit zijn cabine, zonder knippen of zagen. Hij werd met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De vrachtwagen liep grote schade op, vooral door de botsing met meerdere bomen.

In slaap gevallen

De trucker viel hoogstwaarschijnlijk in slaap achter het stuur. Een oplettende bestuurder zag de vrachtwagen lichtjes heen en weer zwalpen en plots naar rechts afdwalen. Lieven Rijckaert, postoverste van de brandweer Tielt, bevestigt dat er geen andere voertuigen betrokken waren bij het ongeval.

“Er lagen weinig brokstukken op de weg, we hebben vooral stukken van bomen moeten wegbrengen”, vertelt Rijckaert. “Om de takeldienst haar werk te laten doen, heeft de brandweer verschillende takken en stammen afgezaagd die onder de vrachtwagen vastzaten.”

De chauffeur werkte voor een transportbedrijf die als partner samenwerkt met de koerierdienst PostNL. Zijn vrachtwagen was voor ongeveer een derde gevuld met pakjes.

(LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.