https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrachtwagen met meer dan 30.000 kg aardappelen kantelt op rotonde in Ingelmunster

© (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Vrijdag rond 13.20 uur kantelde een vrachtwagen met méér dan 30.000 kg aardappelen op de rotonde van de Bruggestraat en de Ringbaan in Ingelmunster, nabij frituur De Mennehoek. De chauffeur bleef gelukkig ongedeerd.

“Ik kwam rustig af, reed dus niet snel, nam zoals gewoonlijk mijn bocht, werd niet gehinderd door een fietser of ander voertuig én plots voelde ik in ’t midden van m’n vrachtwagen dat mijn lading aan het schuiven was”, zegt de geschrokken chauffeur, die zichzelf uit de cabine kon bevrijden.

De vrachtwagen kantelde volledig. Een chauffeur uit Ledegem kwam vanuit richting centrum gereden en stond met zijn Peugeot-voertuig te wachten om de rotonde op te rijden. “Plots bemerkte ik dat die vrachtwagen kantelde. Ik probeerde mijn auto nog in achteruit te plaatsen, maar er stond een ander voertuig achter mij geparkeerd. Mijn auto staat nu tussen de aardappelen. Op ’t eerste zicht heb ik geen schade”, zegt de jongeman.

De politiezone Midow kwam met twee combi’s ter plaatse om de vaststellingen te doen en het verkeer te regelen. Het zal nog meerdere uren duren vooraleer de weg terug vrijgemaakt zal zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.