Vrachtwagen met groenafval kantelt in Sint-Pieters-Kapelle, politie moet chauffeur bevrijden door voorruit in te slaan

© BB
Redactie KW

In Sint-Pieters-Kapelle bij Middelkerke is donderdag rond 15.20 uur een vrachtwagen met groenafval gekanteld. De weg was drie uur lang versperd en dat zorgde voor behoorlijk wat verkeershinder. Een politiepatrouille bevrijdde de bestuurder door de voorruit in te slaan.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van het kruispunt met de Leeuwenhofstraat. “Een van onze patrouilles kwam toevallig uit op het ongeval toen het net was gebeurd. De chauffeur, een 55-jarige man uit Gistel, stond recht in zijn cabine maar raakte er niet op eigen houtje uit. Onze patrouille heeft de voorruit ingeslagen om hem te bevrijden. De man was uiteraard geschrokken maar bleef ongedeerd”, licht commissaris Stijn Popeye van PZ Middelkerke toe.

“De chauffeur kon geen verklaring geven waarom zijn voertuig gekanteld was. De oorzaak van het ongeval is dus onbekend. Er waren ook geen andere voertuigen betrokken. Het duurde zo’n drie uur lang vooraleer de baan opnieuw vrij was. De vrachtwagen werd getakeld en de groendienst kwam ter plaatse om de lading groenafval, die deels op straat belandde, op te ruimen”, voegt de commissaris nog toe.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.