https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrachtwagen katapulteert wagen tegen huis van arts in Beerst

De Lexus van drie jaar oud is volledig vernield.© Jelle Houwen
De Lexus van drie jaar oud is volledig vernield.© Jelle Houwen
Redactie KW

Een vrachtwagen reed woensdagochtend de geparkeerde wagen aan van dokter Bart Ingelaere (60) in Beerst. De wagen werd tegen de gevel van het huis van de dokter geduwd en is volledig vernield.

Het ongeval gebeurde woensdagochtend rond 5.45 uur in het centrum van Beerst nabij Diksmuide. In de Wijnendalestraat moest de chauffeur van een vrachtwagen naar eigen zeggen uitwijken voor een tegenligger die iets te veel op zijn rijvak reed. De chauffeur was op dat ogenblik met zijn vrachtwagen vol brood onderweg naar Carrefour om daar te gaan leveren. De trucker week zelf uit en knalde daarbij vol op de achterkant van de geparkeerde Lexus van dokter Bart Ingelaere.

De dokter heeft zijn praktijk op het Esenplein in Esen maar woont in de Wijnendalestraat. “Het waren onze overburen die me opbelden en vroegen of ik wist dat onze wagen vernield was”, zegt dokter Ingelaere. “Zelf hadden we niets van de klap gehoord aangezien we achteraan slapen. Ik ging snel kijken. Mijn wagen is volledig vernield. Het gaat om een Lexus van drie jaar oud. De wagen werd tegen onze gevel geduwd. Die liep gelukkig slechts lichte schade op. Er zijn krassen en de bakstenen vertonen lichte schade maar er is geen structurele schade. Binnen is ook niets gebarsten. Dat is het voornaamste, de auto kan vervangen worden. Die trucker heeft zich ook uitvoerig geëxcuseerd voor het ongeval.”

Dokter Ingelaere kan blijven werken en ook de huisbezoeken komen niet in het gedrang. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.