https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrachtwagen kantelt na klapband en verliest lading aardappelen

Vrachtwagen met aardappelen kantelt op E403 in Lichtervelde. © Stefaan Beel
Redactie KW

Op de E403 in Lichtervelde kantelde woensdagmiddag een vrachtwagen gevuld met aardappelen. De aardappelen geraakten verspreid over beide rijrichtingen.

Het ongeval gebeurde omstreeks 13.30 uur op de autosnelweg E403 richting Kortrijk. Ter hoogte van Lichtervelde liep het voor een bestuurder van een vrachtwagen plots volledig mis.

Door een klapband rechts vooraan het voertuig begon de vrachtwagen te slingeren. Het voertuig kantelde vlakbij de middenberm. Door het ongeval werd het grootste deel van de lading aardappelen uit de vrachtwagen geworpen. Een deel ervan belandde in de middenberm, een ander deel belandde op de autosnelweg richting Brugge.

Het voorval zorgde voor serieuze verkeershinder in beide richtingen. De brandweer snelde onmiddellijk toe langs beide kanten. Het verkeer kon zowel richting Brugge als richting Kortrijk slechts over een rijstrook. Daardoor vormde zich in beide richtingen een file. Die verkeershinder duurde urenlang. De hulpdiensten vorderden enkele tractoren met aanhangwagen om de vele aardappelen op te ruimen.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten