Vrachtwagen en bestelwagen knallen op elkaar in Koekelare

Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Langs de Kortemarkstraat in Koekelare, vlakbij de grens met Kortemark, gebeurde er dinsdagochtend om 10 uur een zware botsing tussen een vrachtwagen en een bestelwagen. Beide voertuigen belandden in de gracht. De brandweer moest de bestuurder van de bestelwagen bevrijden.

Hoe het ongeval precies gebeurde, is onduidelijk. Op de rechte verbindingsweg tussen Koekelare en Kortemark knalden een bestelwagen en een vrachtwagen op elkaar. Beide voertuigen schoven naast de weg en kwamen tot stilstand in de gracht. Terwijl de vrachtwagenchauffeur, een 56-jarige man uit Ichtegem, zich uit zijn voertuig kon bevrijden, zat de bestuurder van de bestelwagen gekneld met zijn voeten. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse.

Kortemarkstraat versperd

De brandweer startte onmiddellijk met het bevrijden van de 32-jarige man uit Koekelare. Terwijl men de bestuurder hielp werd er ook een doek aan de voorzijde van zijn wagen gespannen om hem te beschermen tegen de zon. Het slachtoffer werd gewond maar bij bewustzijn, overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval was de Kortemarkstraat lange tijd versperd. Het wegdek lag bezaaid met brokstukken. De politie sloot de verbindingsweg af tussen de Steenstraat en de Provinciebaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.