Voetganger zwaargewond na aanrijding door bestelwagen

Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Maandagmiddag geraakte een voetganger zwaargewond langs de Koning Leopold III-laan in Roeselare. De man dook plots van achter een bestelwagen op. De chauffeur van een andere bestelwagen, die net voorbijreed, kon de man niet meer ontwijken.

Een chauffeur van een bestelwagen reed van aan de rotonde aan de Brugsesteenweg richting de tunnel in de Koning Leopold III-laan toen er vanachter een geparkeerde bestelwagen plots een man opdook.

Mugteam

De bestuurder van de bestelwagen kon de man onmogelijk nog ontwijken. Die botste tegen de voorruit van het voertuig en kwam op de grond terecht. Het was onmiddellijk duidelijk dat de man er erg aan toe was.

Een ambulance en een mugteam snelden ter plaatse. De man kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is buiten levensgevaar.

Verkeershinder

De politie en de brandweer sloten na het ongeval de omgeving gedeeltelijk af. Daardoor ontstond er flink wat verkeershinder langs enkele belangrijke invalswegen naar het centrum van de stad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.