Vierjarige jongen overleden na ongeval met elektrische quad in Oostende

In Oostende is een jongetje van 4 jaar overleden bij een ongeval met een elektrische quad. © iStock
Redactie KW

Een vierjarige jongen raakte zaterdagmiddag zwaargewond bij een ongeval met een elektrische quad op de dijk in Oostende. Ondertussen is het kindje overleden. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, dinsdag.

Het vierjarige Duitse jongetje was op vakantie in Oostende, waar zijn ouders zaterdagmiddag een elektrische quad voor hem hadden gehuurd op de Zeedijk. Rond 13 uur liep het evenwel zwaar mis toen de jongen de controle over de quad verloor ter hoogte van Rock Strangers, het kunstwerk van Arne Quinze op het Zeeheldenplein.

Onderzoek loopt

Oorspronkelijk was er sprake van dat de vader van de jongen, in een poging om in te grijpen, was gestruikeld en bovenop zijn zoontje was gevallen, waardoor het kind zwaargewond raakte. “Maar die piste blijkt niet te kloppen en is intussen verlaten”, zegt woordvoerster Eline Goeminne van de Lokale Politie Oostende. Hoe de jongen dan wel precies zijn levensgevaarlijke verwondingen heeft opgelopen, wordt nog onderzocht. Het gaat in ieder geval vrijwel zeker om een ongeval en er waren ook geen derden bij betrokken. De politie onderzoekt nog camerabeelden en verhoort getuigen van het incident.

Naar UZ in Gent

Hoe dan ook werd de kleuter zwaargewond en onder een politie-escorte in allerijl naar het ziekenhuis in Brugge gebracht. Van daaruit werd hij overgebracht naar het UZ Gent. Het parket laat dinsdagmiddag weten dat het jongetje helaas overleden is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier