https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Verdriet groot bij jeugdvriend van Nicolas die stierf als spookrijder: “Iemand met een heel groot hart”

Nicolas Dumortier (28) overleed in de nacht van woensdag op donderdag op de E403. © (Foto GF)
Redactie KW

Het verdriet bij familie en vrienden is enorm na het overlijden van Nicolas Dumortier (28). De Rekkemnaar, die in Kortrijk woonde, verongelukte woensdagnacht nadat hij een vriend had bezocht in het ziekenhuis van Roeselare. Op de terugweg naar huis begon hij te spookrijden en botste hij frontaal op een vrachtwagen.

“Iemand met een heel groot hart.” Zo omschrijft Gaël Agneray zijn jeugdvriend Nicolas Dumortier (28). “We groeiden samen op in Rekkem, zaten samen op school en woonden tot april samen op een appartement in Kortrijk. Hij was een bon vivant en een harde werker. Iemand die anderen altijd steunde.”

Dat bleek ook woensdagavond, toen Nicolas met een tiental andere vrienden naar het ziekenhuis AZ Delta in Roeselare trok. Ze kwamen een vriend, bij wie een kwaadaardige tumor was vastgesteld, een hart onder de riem steken. Rond 20 uur verlieten de vrienden het ziekenhuis en gingen ze nakaarten in een nabijgelegen café. Pas rond 2 uur keerde het gezelschap huiswaarts.

15 kilometer spookrijden

Ook Nicolas vertrok met zijn BMW richting Kortrijk, maar om een onduidelijke reden besliste hij om in de buurt van de tunnel in Wevelgem terug te keren. Dat kon de politie gedeeltelijk vaststellen op camerabeelden. Nicolas deed dat niet op de rijstroken voor het verkeer naar Roeselare maar al spookrijdend, liefst 15 kilometer lang.

Ter hoogte van de op- en afritten bij Izegem-Roeselare Haven liep zijn tocht rond 3 uur faliekant af. Een Litouwse trucker die op de rechterrijstrook reed, werd verrast toen de BMW plots voor hem opdoemde. Hij kon een frontale botsing niet meer vermijden. De trucker kwam ervan af met lichte verwondingen maar Nicolas maakte geen schijn van kans. Hij overleed ter plaatse.

De BMW van Nicolas was helemaal verhakkeld na de botsing.
De BMW van Nicolas was helemaal verhakkeld na de botsing. © Bert Feys

Bij familie en vrienden sloeg het nieuws donderdagmorgen in als een bom. Nicolas, die opgroeide in een Rekkems landbouwersgezin, was een graag gezien figuur in de regio Kortrijk en ver daarbuiten. “Hij was zeer geliefd, zeer mondig en overal graag bij”, zegt zijn familie. “Hij was ook een zeer ambitieuze ondernemer.”

Genoot van het leven

Nicolas runde al een viertal jaar een bedrijf dat gespecialiseerd is in dakrenovaties. Hij laat naast zijn ouders ook een zus achter. “Toen ik in april bij mijn vriendin ging wonen, wilde Nicolas het appartement in Kortrijk graag behouden”, zegt zijn goede vriend Gaël. “Hij zat er dicht bij zijn favoriet café Balthazar. Voor de rest fietste hij geregeld met de wielerploeg van Parkhotel of ging hij mountainbiken.”

“Hij was ook een trouwe supporter van Aalbeke Sport. Zondag heb ik hem voor het laatst gezien, toen hij hielp opruimen na Festival For Friends. Hij genoot van het leven en je kon altijd op hem rekenen.”

Het afscheid van Nicolas vindt volgende week vrijdag plaats, om 10.30 uur in de Sint-Niklaaskerk in Rekkem. (Geoffrey Sabbe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.