Veertiger zwaargewond bij frontale botsing in Meulebeke

© GS
© GS
Redactie KW

Bij een frontale botsing langs de Gentstraat in Meulebeke raakte vrijdagmorgen een 43-jarige man uit Oudenaarde zwaargewond. De man was verblind door de zon toen hij in een bocht van zijn rijstrook afweek.

De man uit Oudenaarde kwam met zijn Opel Astra van Tielt en zou in Waregem boodschappen gaan doen, vooraleer hij naar zijn vriendin in Aalter zou rijden. Zover kwam het niet, want langs de Gentstraat in Meulebeke liep het iets na 10 uur mis. In een bocht niet ver van de Buysveldstraat knalde de 43-jarige automobilist frontaal op een Mercedes met een vrouw achter het stuur. “Hij zei dat hij verblind was door de zon”, zegt zijn partner uit Aalter die na de klap enkele gemiste oproepen had en meteen ter plaatse ging toen ze hem aan de lijn had. “Hij zag die Mercedes te laat voor zich opdoemen. Hij probeerde nog uit te wijken, maar dat is niet meer gelukt.”

Buiten levensgevaar

De klap was zo hevig dat de brandweer ter plaatse werd gestuurd om de man te bevrijden. Hij klaagde over pijn aan de borst en rug. Om geen bijkomende letsels te veroorzaken, haalde de brandweer het dak van zijn Astra, zodat hij voorzichtig uit het wrak kon worden gehaald. Ook de andere automobiliste werd op een brancard naar de ziekenwagen gebracht. Omdat de toestand van de man verslechterde, moesten de wagens nog een tijdlang blijven staan tot de politie vanuit het ziekenhuis bericht kreeg dat hij buiten levensgevaar was. De Gentstraat was daardoor meer dan een paar uur volledig afgesloten tussen de Haantjeshoek en de Verre Ginste. (GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.