Veel verkeershinder op E40 Veurne na botsing tussen twee bestelwagens

© JH
Redactie KW

Op de E40 tussen Oostduinkerke en Veurne was er deze ochtend veel verkeershinder na een botsing tussen twee bestelwagens. Daarbij vielen geen gewonden maar het verkeer kon maar moeilijk voorbij.

Het ongeval gebeurde rond 8.30 uur op de E40 ter hoogte van Steenkerke aan de fabriek van Duco. Twee bestelwagens kwamen met elkaar in botsing. Op de E40 gebeurden zondagnacht diverse ongevallen door ijzel en gladheid maar volgens de eerste info zou dit nu niet de oorzaak zijn van het ongeval.

File

Het verkeer reed er trager dan gewoonlijk en er was een kleine file en de bestuurder van een achteropkomende bestelwagen had dit te laat opgemerkt en knalde op zijn voorligger, ook een bestelwagen. De bestelwagen van een Nederlandse producent van raamdecoratie werd daardoor weg geslingerd en kwam met de neus in de gracht terecht.

Een Mercedes Vito draaide om zijn as en kwam tot stilstand in de tegenovergestelde richting in het midden van de rijbaan. Daardoor ontstond er veel verkeershinder. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Onder andere de wegpolitie, een MUG-dienst en een ambulance kwamen samen aan met de brandweer, die opgeroepen werden om een bevrijding uit te voeren.

Niet gewond

De chauffeurs konden echter op eigen kracht de bestelwagens verlaten en raakten niet gewond. De snelweg was even zo goed als volledig versperd tot de Mercedes Vito al van de rijbaan was getakeld. Na een uur was de rijbaan volledig terug vrij en kon het verkeer terug door.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.