Veel verkeershinder in Kaaskerke nadat aanhangwagen van tractor vol mest kantelt

De kar blokkeerde de weg.© JH
De kar blokkeerde de weg.© JH
Redactie KW

In Diksmuide is er momenteel veel verkeershinder door een ongeval met een tractor in Kaaskerke. Op de rotonde in de Kaaskerkestraat kantelde de aanhangwagen van de tractor die geladen is met mest. Dat gebeurde net in het spitsuur en het is er lang aanschuiven.

Het ongeval gebeurde rond 16 uur toen de landbouwer vanuit Pervijze kwam en de rotonde overstak om zo richting Diksmuide te rijden. Bij het verlaten van de rotonde ging het verkeer. Wellicht door een stuurfout of overdreven snelheid kantelde de aanhangwagen van de tractor plots.

Die was gevuld met een grote hoeveelheid van een substantie mest. De volledige inhoud van de aanhangwagen kwam op het fietspad, een tussenruimte met klinkers en het voetpad terecht. Ook een boom raakte deels bedolven. Het voetpad is er momenteel opengebroken voor werken voor het plaatsen van een glasvezelkabel. Ook de ruimte met klinkers was tot vandaag nog opengebroken maar de klinkers werden kort voor het ongeval teruggelegd.

Geen gewonden

Bij het ongeval vielen geen gewonden maar de verkeersellende is op een van de drukste punten in Diksmuide aanzienlijk. Het verkeer moet beurtelings passeren op de rotonde en de politie leidt alles in goede banen. Toch staat er een file tot in het centrum van Diksmuide en een zeer lange file komende vanuit Pervijze. De verkeershinder zal wellicht nog een tijd duren want de landbouwer roept zelf materiaal ter plaatse om de weg vrij te maken. Ook de brandweer werd opgeroepen.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.