https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Veel schade, maar gelukkig slechts lichtgewonden bij stevige klap

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Woensdagnamiddag raakten 2 voertuigen betrokken bij een ongeval op de N32. De schade was indrukwekkend hoewel slechts 1 chauffeur met lichte verwondingen naar het ziekenhuis werd gebracht. Politiezone Grensleie maant iedereen aan tot voorzichtigheid op het kruispunt, waar ongevallen meer dan eens voorvallen.

Rond 13 uur reed A.T., een man uit Moeskroen, met zijn Kia Sportage over de N32 in de richting van Roeselare. Ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de A19 liep het grondig fout. Een kleine Fiat Punto, met Menenaar M.C. aan het stuur, kwam vanuit tegenovergestelde richting en draaide plots de A19 op in de richting van Kortrijk. Een aanrijding kon niet meer worden vermeden en met een hevige klap kwamen beide wagens tot stilstand.

“De schade aan beide auto’s was op zijn zachtst gezegd indrukwekkend”, horen we bij commissaris Vannieuwenhuyse, woordvoerder voor de politiezone. “Door de impact ging de Kia aan het tollen en kwam hij enkele meters verder tegen de vangrail tot stilstand. Godzijdank vielen de lichamelijke letsels mee. 1 bestuurder werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht maar wie de schade bekijkt komt al snel tot de conclusie dat het veel slechter kon zijn afgelopen.”

Over de precieze omstandigheden heerst op dit ogenblik nog wat onduidelijkheid. “Van alcohol is alvast geen sprake” verzekert de commissaris. “Gaat het hier om een moment van onoplettendheid of speelden er andere factoren? Dat zal het onderzoek moeten uitwijzen. Wat wel buiten kijf staat is dat het kruispunt met de N32 en de A19 niet meteen een eenvoudig kruispunt is. De positie van de verkeersborden kan vooral voor onervaren chauffeurs vaak voor de nodige verwarring en helaas de bijhorende brokstukken zorgen. We manen dan ook iedereen aan het kruispunt met de nodige voorzichtigheid te benaderen. Vanuit de politiezone werden reeds verschillende stappen ondernomen om de bevoegde autoriteiten aan te zetten de situatie ter plaatse te herevalueren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten