https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Veel jongeren op serene uitvaartdienst Ilan Lingier

Redactie KW

Deze zaterdagmorgen vond de uitvaartdienst van de 17-jarige Ilan Lingier plaats in de Sint-Laurentiuskerk. Ilan kwam op 2 september om het leven door een ongeval. “Ilan, we gaan je missen”, klonk het overal.

De uitvaartdienst startte om 10 uur, maar om 9 uur stond er al heel wat volk in de omgeving van de kerk. Even na 9 uur arriveerde een zwarte koets met daarin de witte kist met het lichaam van Ilan. Omringd door familie werd de kist in de kerk gebracht. Op de kist lagen twee hoofddeksels: de tok waarmee hij te paard reed en zijn motorhelm. In het midden lag een bloemenkrans met witte bloemen.

Stilte

Vooraan in de kerk stonden heel wat bloemenkransen van vrienden en familie. Op twee grote schermen werden foto’s van Ilan getoond. Ilan overleed op 2 september door een ongeval met zijn bromfiets. Op het overlijdensbericht stond te lezen: “Zo jong nog, zoveel plezier in zijn leven. Waarom? Niemand kan ons een antwoord geven…” Dat was ook de reactie van de vele jongeren die afscheid wilden nemen van hun vriend, hun makker, hun maatje.

“Ilan, we gaan je missen” lazen we op een kaartje bij een van de vele bloemenkransen. Overal, ook buiten de kerk, was de sereniteit voelbaar. Een stilte die we niet gewoon zijn van jongeren. Het was te lezen van alle gezichten: Ilan was een graag geziene jongen en zal gemist worden door iedereen die hem kende.

“Komt allemaal in orde”

Het bidprentje was een reconstructie van het jonge leven van Ilan, van kind tot de stralende jongeling die hij was, in de fleur van zijn leven. Blijgezind en altijd een vriendelijk woordje voor iedereen. Op het bidprentje geen grote woorden te lezen, wel de volgende tekst : ”Op zijn Ilan’s. Hierboven zal ik het ook zo doen. Komt allemaal in orde.” (PBM/)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten