https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twintigjarige Reningenaar drie dagen na auto-ongeval overleden

Wijlen Bert en zijn vriendin Emelie met wie hij volop toekomstplannen smeedde.© GF
Wijlen Bert en zijn vriendin Emelie met wie hij volop toekomstplannen smeedde.© GF
Redactie KW

De 20-jarige Bert Doom uit Reninge overleed woensdag in het ziekenhuis aan de gevolgen van een verkeersongeval zondagavond 25 april in Hoogstade. De geliefde landbouwerszoon werd onwel en botste in de gracht op een paal. “Ik had nooit verwacht dat deze dag zo snel zou komen en ik Bertje zou moeten afgeven”, zucht zijn vriendin Emelie Vansteenland (16), met wie Bert zes maanden samen was.

Het noodlottige ongeval gebeurde zondagavond rond 19.30 uur toen Bert op de Hoogstadestraat reed en onderweg was naar huis. De jongeman werd onwel, raakte van de weg af in zijn BMW en botste in de gracht tegen een paal. Hij werd ter plaatse gereanimeerd. Sindsdien lag hij in kritieke toestand in het ziekenhuis waar hij woensdag overleed.

Volgens zijn vrienden was Bert ‘een beir’ van een kerel die moedig vocht in het ziekenhuis, maar de ongelijke strijd moest opgeven. Het nieuws van zijn overlijden komt hard aan bij zijn vele vrienden en vooral bij papa Jacques, zijn broer Jens en zijn vriendin Emelie.

(Lees verder onder de foto)

Het slachtoffer overleed uiteindelijk aan de gevolgen van het verkeersongeval.© JH
Het slachtoffer overleed uiteindelijk aan de gevolgen van het verkeersongeval.© JH

Toekomstplannen

“We gaan Bert allemaal ontzettend hard missen”, zegt Emelie. “Ik besef dat ik hem nooit meer zal kunnen vastnemen, nooit meer zijn stem zal horen, nooit meer naast hem wakker zal worden en dat hij me nooit meer zal kunnen plagen. Hoe meer ik naar foto’s kijk, hoe meer ik besef wat ik kwijt ben. We waren nog maar zes maanden samen en toch maakte Bert al toekomstplannen en had hij het over trouwen en kinderen later, alhoewel ik nog geen 18 jaar ben.”

“Bert wou zo graag vooruit gaan en de toekomst plannen. We hadden ons ideale huis al in ons hoofd. Ik kon in zijn ogen zo de liefde voor mij zien, zeker als ik eens wispelturig was en hij uit liefde voor mij zich liet overhalen om mij mijn zin te geven. Ik wou zo hard dat ik mijn hele leven met hem kon delen maar het heeft helaas niet mogen zijn.”

“Je was een topkerel”

Bert werkte sinds begin dit jaar bij constructiebedrijf BWM in Reninge, vlak bij het landbouwersbedrijf van zijn papa Jacques. Ook daar is men erg aangeslagen. “Twee jaar geleden deed je hier stage en het voelde meteen goed aan. Toen je hier kwam werken, ontvingen we je met open armen. We mochten je alles vragen. Het ga je goed, je was een topkerel”, liet het bedrijf emotioneel weten op Facebook.

Ook op de persoonlijke facebookpagina van Bert laten tal van vrienden en klasgenoten een emotionele boodschap of getuigenis na. Ook zijn beste vriend Wannes postte er pakkende woorden: “We waren twee handen op één buik. Ik zal je missen beer”, schrijft hij.

De afscheidsplechtigheid van Bert vindt volgende week donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Cornelis in Veurne. Er komt een livestream om de dienst vanop afstand te kunnen volgen. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.