https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twintiger valt in slaap en ramt twee auto’s en muur bij ongeval in Houthulst

Redactie KW

Een twintiger die vrijdagnacht met zijn wagen in slaap viel heeft bij een ongeval veel schade aangericht in de Jonkershovestraat in Houthulst. Een muur en brievenbus werden vernield, twee wagens geramd en nog een derde deelde in de brokken.

Het ongeval gebeurde rond 3 uur ’s nachts toen de jonge twintiger, die in de buurt zou wonen, de controle verloor over zijn Volvo V60. De man reed op dat ogenblik vanuit Houthulst richting Jonkershove. Even voorbij de Carrefour ging hij met zijn wagen van de weg af.

Harde knal

Aan de overkant van de weg knalde hij tegen een geparkeerde Opel Insignia die voor een woning stond. Die wagen werd tegen een stenen afscheidingsmuur gekatapulteerd en daarna kwam de Volvo tot stilstand tegen een geparkeerde Fiat 500 die op de oprit van de buren stond. Daar werd ook een brievenbus in natuursteen vernield en een boom geraakt. De stenen afscheidingsmuur spatte uiteen. Rondvliegende brokstukken beschadigden ook nog een Alfa Romeo Giulia die langs straat stond geparkeerd.

Bewoners werden wakker van een harde knal. “Het lawaai was zeer luid en we gingen onmiddellijk kijken wat er aan de hand was”, zeggen ze. “De man in zijn Volvo was wat versuft en klaagde over pijn aan zijn bekken. Hij vertelde meteen dat hij in slaap gevallen was. Wellicht kan hij er dus ook weinig aan doen, maar de schade is toch groot. De Opel Insignia werd zwaar geraakt in de flank en is wellicht rijp voor de schroothoop. Ook de Fiat liep zware schade op.”

Ziekenhuis

Na het ongeval werden de hulpdiensten gebeld. Eerst kwam de politie ter plaatse. “Volgens de eerste vaststellingen had de bestuurder, een twintiger, niet gedronken”, klinkt het bij politiezone Polder. “De man werd met lichte verwondingen maar eerder ter controle naar het ziekenhuis van Ieper gebracht. Hij moet nog verhoord worden. Naast de zware schade aan de auto’s werd ook een stenen muur, een lage buxushaag en een brievenbus vernield.

De Volvo, Opel en Fiat werden met zware schade getakeld. De eigenaar van de Alfa Romeo reed zelf naar de garage. De brandweer werd rond 4.30 uur opgeroepen om brokstukken en gelekte motorvloeistoffen van de weg te ruimen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.