Twee zwaargewonden bij ongeval op A19, snelweg tijdlang versperd

Op de A19 in Menen richting Kortrijk is de weg versperd na een ongeval. © CLL
Christophe Lefebvre

Vrijdagmiddag kwam het tot een stevige aanrijding tussen een bestelwagen en een kleine personenwagen op de A19 in Moorsele. De klap was dusdanig indrukwekkend dat beide inzittenden van de auto door de brandweer moesten worden bevrijd. Ze werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, één van hen in kritieke toestand. Het parket vorderde een verkeersdeskundige.

De klap gebeurde iets voor 12 uur op de A19, in de richting van Kortrijk. Volgens verschillende bronnen kwam de personenwagen, een kleine Renault Twingo met Franse nummerplaat, tot stilstand op de linkerrijstrook van de drukke snelweg. De bestelwagen die er net achter reed kon een aanrijding niet meer vermijden en reed vol in op de auto. De impact was enorm waardoor de Twingo meters vooruit schoof en als een tol begon te spinnen.

De toegesnelde hulpdiensten zagen meteen de ernst van de situatie in en moesten de twee inzittenden van de Twingo uit het verhakkelde voertuig bevrijden. Zwaargewond werden ze naar het ziekenhuis gebracht, één onder hen verkeerde in kritieke toestand.

Verkeersdeskundige

De A19 in de richting van Kortrijk werd een tijd lang voor het verkeer afgesloten. Wie uit Ieper kwam moest de snelweg in Menen verlaten en een secundair traject volgen. Eenmaal de eerste vaststellingen werden gedaan kon het verkeer via de pechstrook verder. Wie stond aan te schuiven moest dan ook heel wat geduld uitoefenen.

Het parket vorderde een verkeersdeskundige die ter plaatse werd gestuurd. Het is voorlopig nog wachten op de bevindingen van de expert, maar volgens een getuige stond een personenvoertuig stil op het linkerrijvak toen het werd aangereden door een lichte vrachtwagen.

De inzittenden van het personenvoertuig konden momenteel nog niet geïdentificeerd worden. Beide mannen werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, een van hen verkeert in levensgevaar. De bestuurder van de lichte vrachtwagen legde een negatieve alcohol- en drugstest af.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.