Twee wagens flink beschadigd nadat ze over stuk metaal rijden in Klerken

© JH
Redactie KW

Twee wagens liepen dinsdagavond zware schade op nadat ze in Klerken nabij Houthulst over een rondslingerend stuk metaal reden op de openbare weg. Een van de wagens is mogelijk volledig vernield.

De ongevallen gebeurden dinsdagavond rond 18 uur in de Ooievaarstraat in Klerken. Dat is de weg om vanuit Klerken naar Woumen te rijden. Het was op dat moment al donker en dus was het voor de automobilisten onmogelijk om te zien welk obstakel er plots op de weg lag.

Het bleek om een stuk metaal te gaan, wellicht een steunpoot voor een stelling of voor schoren. “Twee auto’s zijn over dat stuk metaal gereden”, zegt commissaris Kris Huysentruyt van politiezone Polder. “Het ging om een Citroën Berlingo en daarna nog een Opel Grandland. De wagens werden bestuurd door eigenaars uit Houthulst en Diksmuide. Vooral de eerste wagen liep zware schade op.”

Verantwoordelijke moeilijk te vinden

“Door de botsing met het stuk metaal is het carter van de wagen opengesprongen en verloor het voertuig alle olie. Wij hebben de nodige vaststellingen gedaan en zoeken nu uit of we de eigenaar van het stuk metaal kunnen opsporen. Dat zal niet evident zijn.”

De Citroën Berlingo liep ook andere schade op en moest getakeld worden. De vrees bestaat dat de herstelkosten aan de wagen te hoog zijn en de wagen volledig vernield is. De Opel Grandland staat hoger op de weg en liep minder schade op. De brandweer van Houthulst kwam ter plaatse om de olie van de weg te ruimen.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.