https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twee politie-inspecteurs en autobestuurder zwaargewond na crash in Ichtegem

© (Foto BB)
Redactie KW

Langs de Torhoutbaan in Ichtegem is vrijdagavond rond 17.50 uur een zwaar ongeval gebeurd tussen een politiecombi en een personenwagen, ter hoogte van de Hoefijzerstraat. Daarbij vielen drie zwaargewonden, namelijk twee politie-inspecteurs en de bestuurder van een personenwagen, die gekneld zat. De combi ging drie keer overkop.

De politiecombi reed prioritair en aan hoge snelheid in de richting van Gistel. Het liep fout ter hoogte van de Hoefijzerstraat, waar net een BMW wou indraaien. “Onze collega’s waren op weg naar Gistel voor een dringende interventie”, zegt Annemie Wittesaele, woordvoerster van de politiezone Kouter. “Wagens aan beide kanten van de weg gingen opzij om de combi door te laten, in het midden van de rijbaan. Een personenwagen, die in dezelfde richting reed, had onze combi wellicht niet gezien en draaide over naar links om een straat in te slaan. Er volgde een aanrijding in de flank van het voertuig, waardoor de combi drie keer overkop ging”, aldus Annemie Wittesaele.

De combi belandde verhakkeld links van de rijbaan, terwijl de personenwagen rechts in de gracht eindigde. De bestuurder zat gekneld en de brandweer werd opgeroepen om de man te bevrijden. De BMW werd voorzichtig opengeknipt om geen verdere letsels toe te brengen. De bevrijding nam zo’n 25 minuten in beslag. Intussen werden de twee politie-inspecteurs naar het ziekenhuis overgebracht. “Ze zijn zwaargewond geraakt maar er is geen sprake van levensgevaar”, bevestigt Annemie Wittesaele. Ook de bestuurder van de personenwagen raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. Alle betrokkenen waren wel bij bewustzijn.

Door het incident werd de baan tijdelijk volledig afgesloten. Het parket heeft geen verkeersdeskundige aangesteld. De oorzaak was immers vrij duidelijk. De bestuurder van het andere voertuig had de politiecombi niet opgemerkt, waardoor het tot een botsing kwam toen hij linksaf sloeg. Het is al het tweede zware ongeval met een combi op de Torhoutbaan in Ichtegem in enkele maanden tijd.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.